σερρες 5

Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ομιλία Θανάση Θεοχαρόπουλου στις Σέρρες(17 Photo)

04/04/2016

σερρες 5

σερρες 1σερρες 2

Στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις, ασφαλιστικό και αγροτική ανάπτυξη», μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς και οι Γιώργος Κουτρουμάνης και Βαγγέλης Αργύρης. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιών Αλέξανδρος Σπανούδης και ο γραμματέας Αν. Μακεδονίας – Θράκης της ΔΗΜΑΡ Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, τοποθετήθηκαν πολίτες, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης. Το προεδρείο στην εκδήλωση αποτέλεσαν  η Κέλυ Βαλταδώρου από το ΠΑΣΟΚ Σερρών και ο Κυριάκος Μάκινας από την ΔΗΜΑΡ Σερρών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το στέλεχος και πρώην Βουλευτής Σερρών της ΔΗΜΑΡ Άγγελος Φωτίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η   αίθουσα ήταν κατάμεστη με περισσότερα από 200 άτομα, γεγονός που δείχνει την έντονη κινητικότητα της βάσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο την μεγάλη προοδευτική παράταξη.

σερρες 6σερρες 3

Στην ομιλία του ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στο θέμα του Προσφυγικού, της διαπραγμάτευσης και των όσων εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ΔΝΤ , άσκησε έντονη κριτική στις κυβερνητικές πρακτικές και επιλογές σε θέματα μείζονος σημασίας, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά με τη συμμετοχή προοδευτικών δυνάμεων, κομμάτων, κινήσεων και ανένταχτων πολιτών. Ειδικότερα, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση και τις διαρροές συνομιλιών στο ΔΝΤ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις εκ μέρους του Ταμείου, ενώ σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη, όπως το καλοκαίρι, αφήνοντας την διαπραγμάτευση να φτάσει μέχρι τέλους, όπου η χώρα θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και σε δεινή διαπραγματευτική θέση. Όσον αφορά την κεντροαριστερά τόνισε ότι ο χώρος έχει ταλαιπωρηθεί από ατέρμονες συζητήσεις και διαδικαστικά σχέδια και χρειάζονται γρήγορες διαδικασίες που θα καταλήξουν άμεσα και στο πλαίσιο αυτό η επιτροπή θέσεων και διαλόγου θα πρέπει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να προχωρήσει. Στόχος μία μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα είναι σε αντιπαράθεση τόσο με τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ όσο και με την λαϊκίστικη εκδοχή της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ.

σερρες 4σερρες 11

Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, εστίασε την ομιλία του στο πρώτο σκέλος του θέματος της εκδήλωσης, το Ασφαλιστικό, τονίζοντας πως ό,τι είχε «χτιστεί» και ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί, ώστε να δρομολογήσει βιώσιμες λύσεις για το ασφαλιστικό σύστημα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ανέτρεψε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε προ νέων περικοπών στις συντάξεις. Ειδικά αναφέρθηκε στο ότι το κενό των 1,8 δις ευρώ δημιουργήθηκε λόγω των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον τελευταίο χρόνο και ότι αντί να εφαρμοσθεί μία διαρθρωτική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις συντάξεις όσων θα βγουν στην σύνταξη σε ποσοστό που ξεπερνά το 20% και να καταργήσει τα επικουρικά ταμεία.

σερρες 7σερρεσ 9

Ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στο Αγροτικό, τονίζοντας πως έγιναν σημαντικά βήματα στο παρελθόν για την αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στον λαϊκισμό, με φορολογία, για παράδειγμα, των αγροτών, αλλά και με πλήρες σχέδιο, μετά από ουσιαστικό διάλογο. Σήμερα όμως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη από την κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι χωρίς αγροτική παραγωγή δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση.

Ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών Αλέξανδρος Σπανούδης, στην τοποθέτησή του άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την αναγκαιότητα της ισχυρής κεντροαριστεράς, του ισχυρού και προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού χώρου..

Τέλος, ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, κλείνοντας την εκδήλωση, σημείωσε το γεγονός ότι η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε ασφυκτικά, τονίζοντας πως αυτό δείχνει πως οι Σερραίοι αγκαλιάζουν τις πρωτοβουλίες για την δημιουργία του προοδευτικού πόλου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τις διεργασίες που συντελούνται, με  στόχο την προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

σερρες 8σερρες 10σερρες 12σερρες 13σερρες 14σερρες 15σερρες 16σερρες 17