σπορτιγκ 14

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Παρατηρητής στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός

09/03/2016

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

1. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν υποχρέωση, κατηγορηματικά και σθεναρά να τονίζουν και να αναδεικνύουν τις πάγιες Ελληνικές θέσεις. Δεν είναι παρατηρητές, όπως δυστυχώς έκαναν χθές και μάλιστα σε μείζονα εθνικά θέματα.
Οφείλουν δε να πορευτούν χωρίς συμψηφισμούς, υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, σύμφωνα με την Εθνική γραμμή. Όπως επίσης έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον χαμηλοί τόνοι σε επικοινωνιακές κινήσεις την ώρα που εντείνονται φαινόμενα φίμωσης στον τύπο.

2. Η Τουρκία οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δεσμεύσεις για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, να σεβαστεί τους κανόνες, τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να σεβαστεί τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Διεθνές Δίκαιο.

3. Οι Ηγέτες και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να αντιληφθούν ότι τόσο η Ενωμένη Ευρώπη όσο και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν μπορούν να καταστούν όμηροι των παζαριών, των σχεδίων, των αδιεξόδων και της διπλής στρατηγικής της Τουρκίας.
Και η Κυβέρνηση είναι ώρα να καταστήσει αυτό σαφές προς κάθε κατεύθυνση.

4. Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η κατάσταση στην χώρα μας και ειδικά στην Ειδομένη, έφτασε στο απροχώρητο.
Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη των Ελλήνων Πολιτών προς τους πρόσφυγες, δεν μπορεί πια να κρύψει την Κυβερνητική ανευθυνότητα και την απουσία του Κράτους.
Οι ευθύνες έχουν την υπογραφή τους.