ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

27/03/2015

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με τον πρόεδρο της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, οι προτάσεις θα υπάρξουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Προτάσεις και ρυθμίσεις οι οποίες, βεβαίως, δεν πρέπει να έχουν υφεσιακό χαρακτήρα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να κινηθούν με εξαιρετική ταχύτητα, με το  δεδομένο ότι την όλη προσπάθεια  της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων την παρακολουθεί η ασφυξία της ρευστότητας, η οποία υπάρχει.

Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλά και θετικά αποτελέσματα στο προσεχές Eurogroup,  πάντοτε με σταθερή την αναφορά ότι θα πρέπει οι εταίροι μας να αντιληφθούν τη μεγάλη σημασία που έχει για την πορεία αυτού του τόπου – ενός τόπου που έχει ματώσει τόσα χρόνια- να εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα. Να μην υπάρξουν υφεσιακά μέτρα και να δρομολογηθεί η ανάπτυξη».