Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας για το θέμα του ελέγχου στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας για το θέμα του ελέγχου στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

29/10/2014

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ με αφορμή την πρωτοβουλία του Πρύτανη να καλέσει για προληπτικούς λόγους τις αστυνομικές δυνάμεις και την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Τομέας Παιδείας και έρευνας της ΔΗΜΑΡ δηλώνει εκ νέου ότι:

Διαφωνούμε κατηγορηματικά με την πρακτική ομάδων φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που στο όνομα της αντίθεσής τους με το θεσμικό πλαίσιο διαλύουν με βίαιο τρόπο τις συνεδριάσεις ή  απειλούν με διάλυση την λειτουργία των συλλογικών οργάνων του ιδρύματος. Οι  ομάδες αυτές που προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους σε όργανα όπως η Σύγκλητος διακόπτοντας τη λειτουργία τους ενώ η συμμετοχή τους δεν προβλέπεται από τον νόμο πρέπει να απομονωθούν.

Θεωρούμε ότι η ύπαρξη ελέγχου για λόγους ασφαλείας στην είσοδο του κτιρίου της διοίκησης όπου εργάζεται σημαντικός αριθμός διοικητικού προσωπικού και συνεδριάζει κάθε βδομάδα η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ είναι μέτρο σωστό και λογικό. Ωστόσο διαφωνούμε με την εβδομαδιαία πρόσκληση των αστυνομικών δυνάμεων για την διασφάλιση της λειτουργίας του ακαδημαϊκού αυτού οργάνου.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ πρέπει να συνεδριάζει κανονικά και ο πρύτανης αφού αξιολογήσει όλα τα στοιχεία μπορεί να επιλέξει και να προωθήσει τεχνικές λύσεις ώστε ούτε να διαλύονται οι συνεδριάσεις ούτε να καλούνται οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΕΚΠΑ.