ΔΕΘ 3 Β

Η επίσκεψη της ΔΗΜΑΡ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (20 PHOTO)

14/09/2018

Επίσκεψη στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε  αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ  αποτελούμενη από τον πρόεδρο του κόμματος Θ.Θεοχαρόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Χατζησωκράτη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Στ.Καλπάκη, Χρ. Σπίγγο, Χρ. Παπαδοπούλου Κ.Μέλφου, Κ.Μάκινα, Στ.Αρβίθη, Λ.Ακριβόπουλο και Στ.Παναγούτσο.

ΔΕΘ 1

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. ΤάσοΤζήκα και τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ–HELEXPO οι οποίοι παρουσίασαν το περιεχόμενο και τις επιδόσεις της φετινής ΔΕΘ και ανέλυσαν το σχέδιο ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνεχάρη τη διοίκηση της  ΔΕΘ –HELEXPO για την προώθηση του σχεδίου ανάπλασης υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού της τιμώμενης χώρας αλλά και της ανάδειξης της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας στη φετινή διοργάνωση ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στο εμπόριο και την εξωστρέφεια ώστε να καταστεί  η ΔΕΘ πραγματικά μια εμπορική έκθεση.

ΔΕΘ 4

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον οποίο συζητήθηκαν προβήματα της πόλης αλλά και θέματα που αφορούν την ΔΕΘ και συμφώνησαν στο ότι η Έκθεση πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο- παρότι  έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα από την  διοίκηση – αλλά και να μην γίνεται  αρένα πολιτικής σύγκρουσης. Από τη ΔΗΜΑΡ τονίσθηκε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιάννη Μπουτάρη γιατί η πόλη της Θεσσαλονίκης έγινε εξωστρεφής με επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους από όλα τα Βαλκάνια αλλά και άλλες χώρες.  Ταυτόχρονα ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν η πρώτη που στήριξε την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη από το 2010 και στη συνέχεια το 2015 γιατί πίστεψε από την πρώτη στιγμή στην προοδευτική αλλαγή που μπορεί να φέρει η παράταξη του και ότι θα στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη στην επιλογή που θα κάνει καθώς  έχουν τις ίδιες θέσεις στα προβλήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

ΔΕΘ 2

ΔΕΘ 5

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς. Συγκεκριμένα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και μέλη της διοίκησης του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσαλλονίκης όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους εργασιακούς χώρους,  οι ελαστικές και υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας και τονίστηκε η ανάγκη καταπολέμησης της τεράστιας εργασιακής ανασφάλειας αλλά και της ανεργίας για την οποία απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βαθιές τομές σε κάθε τομέα πολιτικής ώστε να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

ΔΕΘ 6

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρόεδρο κ.Αναστάσιο Καπνοπώλη και μέλη της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αναλύθηκαν οι δράσεις του Επιμελητηρίου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του . Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της φοροδιαφυγής και συμφωνήθηκε η ανάγκη καθιέρωσης ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος με προοδευτικές κλίμακες που δεν θα στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα και θα δίνει και τη δυνατότητα να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τα περίπτερα της Έκθεσης μεταξύ των οποίων και το περίπτερο της τιμώμενης χώρας των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα περίπτερα το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ συνομίλησε με τους εκθέτες κυρίως με παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς καθώς και με  στελέχη εταιρειών  startups, και τονίσθηκε ότι ένα νέο υγιές παραγωγικό μοντέλο απαιτείται στη χώρα για την υπέρβαση της πολυδιάστατης σημερινής κρίσης.

ΔΕΘ 8ΔΕΘ 9ΔΕΘ 10ΔΕΘ 11ΔΕΘ 12ΔΕΘ 13ΔΕΘ 14ΔΕΘ 15
ΔΕΘ 17ΔΕΘ 18ΔΕΘ 19ΔΕΘ 3 ΒΔΕΘ 20