χατζησωκρατης

Σημεία Συνέντευξης του Δημήτρη Χατζησωκράτη στην ΕΡΤ1

15/06/2018

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης , μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ 1(εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ) μεταξύ άλλων τόνισε:

  1. Επειδή θέλουμε να δώσουμε δύναμη και ζωντάνια στο νεοσύστατο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και αυτό δεν πρέπει να το βάζουμε σε αμφισβήτηση, ας μαζέψουμε τα λυμένα ζωνάρια για καβγά, και ας βάλουμε τα μαχαίρια πίσω στις θήκες τους .
  2. Δεν επιθυμώ σε καμιά περίπτωση να ταυτίζομαι με μια κυβέρνηση που παίρνει, μόλις χθες και το επίσημο διαζύγιο από τους φτωχούς και τους συνταξιούχους, Με προβληματίζει όμως που πολλοί σύντροφοι και φίλοι στο Κίνημα Αλλαγής δεν ανησυχούν με μια εικόνα παράλληλης πορείας και συστηματικών συμπτώσεων με τη Ν.Δ.
  3. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ως Κίνημα Αλλαγής,   ότι εμείς είμαστε στην πλευρά αυτών που θέλουν λύση του 26χρονου προβλήματος με τη βόρειο γείτονα. Με βάση τις θέσεις που έχουμε διατυπώσει και που συνιστούν το πρίσμα οπό το οποίο  θα αντιμετωπίζαμε την όποια συμφωνία, θεωρώ ότι ο συμβιβασμός και  η συμφωνία Ελλάδος –ΠΓΔΜ κινείται σε θετική κατεύθυνση με ορισμένα προβληματικά σημεία, που δεν μπορούν να άρουν τη συνολική εικόνα της.  Εφ όσον ψηφιστεί η λύση, όταν έλθει στη βουλή θα πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως εκλογές, αφού με τη στάση των ΑΝΕΛ δεν θα υπάρχει πραγματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία »